Home Presentatie Locaties 900 foto's Karten - Gravuren Themen Personen

  Deutsch English Dutch Português Español Français


Norbert Pousseur,
fotograaf

De auteur te voet - © Norbert Pousseur 
                   De auteur onderweg

Contact : visites-npousseur@netc.eu

 

Korte biografie

Geboren in 1943 in België, jeugd in de Haute-Savoie, middelbare studies in Zwitserland, alsook beroepsstudies (fotovakschool in Vevey).

Achtereenvolgens : Assistent van Samivel (schrijver en filmmaker), fotoleraar in Genève, hoofd van de afdeling foto-cinema van het Instituut voor Landbouwtechnologie in Mostaganem (Algerije), foto-vakman in de Provence, foto-expert voor de oprichting van een TV-opleidingsstudio in Casablanca (Marokko),

Vervolgens verschillende functies bij het INA (Institut National de l'Audiovisuel):
Verantwoordelijk voor educatieve producties, verantwoordelijk voor archiefdepots, projectmanager voor de computertoepassingen van het archief, projectmanager voor nationale en regionale tv- en radio-inventarissen vóór digitalisering...

Na 30 jaar bij het INA, pensioen in 2008, en momenteel verantwoordelijk voor het FOTOVAR fotofestival, in de Var, in de Provence.

Mijn websites
In 2004 besloot ik mijn foto's op internet te publiceren. Dus heb ik drie websites gemaakt, elk met een ander doel:

 

  • Men bestaat hoofdzakelijk uit biografieën - eerst via de straatnaamborden, waarbij men zich altijd heeft afgevraagd - Maar wie is dit? - Dan snel door het beeldhouwwerk en de reproductie van gravures van illustere personages of met betrekking tot de oude klederdrachten... - Dit is de site die bereikt wordt via de term Personages in het menu hierboven, die leidt naar het adres traces-h.net, voor Traces humaines.
  • Een tweede (die waarop deze pagina zich bevindt), dus deze site die visites-p.net heet, voor Fotografische Bezoeken en die de foto's publiceert die genomen zijn van verschillende Plaatsen (toegangsterm op de menu's van de 2 andere sites).
    Hij is verrijkt met een zeer belangrijke iconografie, gravures van steden en geografische kaarten uit de 19e eeuw, iconografie afkomstig uit mijn eigen geografische bibliotheek, die ik voor dit doel heb samengesteld.
  • De derde site tenslotte was aanvankelijk gewijd aan de belangrijkste thema's die mij interesseerden: graf'murs, kermissen, theater, kruisen, oude auto's... Daarna maakte ik eerder miniseries, vergezeld van korte teksten en historische verwijzingen. Dit is de sectie genaamd Thema's in het menu hierboven, voor de site incertitudes-photographiques.net, waarvan de titel goed mijn positie vertaalt met betrekking tot mijn eigen bijdrage aan de fotografische wereld.

Aangezien deze sites zijn gemaakt in 2004, in de tijd van modems en 54 Kb bandbreedte..., zijn veel van de gepubliceerde foto's in klein formaat zodat het laden ervan niet te lang duurt. Natuurlijk, terwijl ik deze regels schrijf, in 2023, is de gemiddelde bandbreedte in Frankrijk ongeveer 10 Mb/s in de provincies (dat is mijn geval) en veel meer met de glasvezel. Het formaat waar ik momenteel naar streef is full screen op tablets en sommige oude secties zijn al opgenomen.

 

Om mij te contacteren, of een probleem te melden, een correctie voor te stellen, ...,
of omdat u geïnteresseerd bent in een van de foto's of reproductie,
stuur dan een e-mail naar
visites-npousseur@netc.eu

 

Ontwerp-mededeling bijgewerkt in 2023

 

Site Map Research Kwaliteit Links Contact